WLP518 Opshaug Kveik Ale Yeast
Originální kmen získán od Larse Mariuse Garshola z Norska. Tento kmen kvasninek Kveik byl izolován od směsi vícero kultur, které patří Haraldu Opshaugovi, farmářskému sládkovi z města Stranda v Norsku. Používal se původně v devadesátých letech na výrobu pivního stylu Kornøl. Jedná se o velmi čistě kvasící kmen, který vydrží i vysoké teploty (až 35°C) a většinou prokváší za tři až čtyři dny. Skvěle se doplňuje z velmi chemelnými pivy s důrazem na aroma, jako IPA, APA a podobně.
Kategorie: | Svrchní kvašení (ALE) |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Doporučené datum spotřeby: | 14.04.2021 |
Stupeň prokvašení: 70-80%
Doporučená zákvasná teplota: 25-35°C
Sedimentace: střední až vysoká
Alkoholová tolerance: střední - vyšší (8-12%)
Firma Whitelabs pochází původem z Kalifornie a jedná se v současné době o jednu z největších firem na trhu pivovarských kvasinek. Jejich laboratoř vyrábí více než 100 kmenů kvasinek z celého světa a to vždy pouze v tekuté formě. Tímto způsobem zajišťujě cílovému zákazníkovi vždy tu nejlepší kvalitu.