Svrchní kvašení (ALE)

Jedná se o zašpičatělý typ bakterií Lactobacillus, které se používají pro okyselování piv pomocí tradiční techniky nebo přidání přímo do kotle. Tento kmen obvykle vytváří více...

Tento kmen je klasickým představitelem kvasnic pro výrobu ESB (English Strong Bitter), kterýpochází od jednoho z největších nezávislých pivovarů v Anglii. Zbytková sladkost...

Tento kmen je známý pro svou vysokou atenuaci, dokonce až 80% a to i v pivu s obsahemalkoholu 10% a více. Vysoký stupeň prokvašení eliminuje zbytkovou sladkost, čímž dělá...

Tento kmen se nám osvědčil jako nejlepší volba pro oblíbený styl New England IPA. Zanecháváv pivu sladkost a tím pomáhá podpořit jak sladové tak chmelové chutě a aroma. Zároveň...

Tento kmen je směsí našich oblíbených druhů kvasnic pro piva New England IPA. Pivu dodává zákal a tropické, silně ovocné estery. Vytváří suchá, ale zároveň velmi džusová piva....

Kmen s nízkou produkcí esterů, který je známý především pro rychlé prokvašení a tvorbu neutrálních chutí a aromat. Díky vysokému stupni prokvašení, tento druh kvasnic vytváří...

Tento populární německý kmen kvasnic produkuje vysoké úrovně isoamyl acetátu, proto vevýsledném pivu cítíme banánové tóny. Díky rovnoměrné produkci fenolů, tento kmen vytváří...

Velmi čistý kmen kvasinek, který dodává do výslednému pivu fenolový/kořenitý charakter. Jelikož prokváší maximálně do 75%, zanechává v pivu plnější tělo. Pivo je tak vyváženější...

A high-gravity ale yeast that produces a dry beer with a slightly acidic finish. While fruit forward, this strain is mild on spice-like phenols. With a high alcohol tolerance...

Originální kmen získán od Larse Mariuse Garshola z Norska. Tento kmen kvasninek Kveik byl izolován od směsi vícero kultur, které patří Haraldu Opshaugovi, farmářskému sládkovi z...

This is a traditional Belgian abbey strain perfect for use in dubbels, tripels and Belgian strong ales due to its very high alcohol tolerance of up to 15% ABV. Produces cherry,...