Slad
Prvotní surovinou na výrobu piva je slad, který vzniká ve sladovně naklíčením obilných zrn a jejich šetrným usušením za určité teploty v závislosti na druhu sladu. Obilniny dodávají škrob (čili cukry), které se později přeměňují na alkohol a oxid uhličitý. Základní obilninou je ječmen, používá však také pšenice, kukuřice nebo rýže.
Naše slady pochází z českých sladoven Soufflet, které jako jedny y posledních zachovávájí tradiční výrobu sladu a to na tzv. humnech, tedy vyrábí slad humnový. Tento druh slad se těší té nejvyšší kvalite.
Slad nabízíme našrotováný, nebo případně celé zrno.

Standardní plzeňský slad je základní surovinou na výrobu piva. Jedná se o slad vyrobený z vybraných odrůd jarního ječmene. Slad je kvalitně rozluštěný a velmi rychle zcukřuje.

Pšeničný slad dodává pivu charakteristickou chuť a obecně podporuje pěnivost, a proto se v malých dávkách může přidávat do piv z ječného sladu se špatnou stabilitou pěny....

Tento typ sladu patři mezi základní typy a proto díky vysokému obsahu enzymů dokáže být obsažen v sypání až 100%. Hlavní využití najde u stylů jako: tmavá piva, sladová piva,...

Slad Weyermann® Pale Ale slad je vyroben z kvalitního dvouřadého ječmene. Poskytuje pivu vynikající tělo a světlou barvu. Zpracováno speciálně pro "anglické" typy piv....

Standardní plzeňský slad je základní surovinou na výrobu piva. Jedná se o slad vyrobený z vybraných odrůd jarního ječmene. Slad je kvalitně rozluštěný a velmi rychle zcukřuje.

Pšeničný slad dodává pivu charakteristickou chuť a obecně podporuje pěnivost, a proto se v malých dávkách může přidávat do piv z ječného sladu se špatnou stabilitou pěny....

Tento typ sladu patři mezi základní typy a proto díky vysokému obsahu enzymů dokáže být obsažen v sypání až 100%. Hlavní využití najde u stylů jako: tmavá piva, sladová piva,...

Slad Weyermann® Pale Ale slad je vyroben z kvalitního dvouřadého ječmene. Poskytuje pivu vynikající tělo a světlou barvu. Zpracováno speciálně pro "anglické" typy piv....

Hlavní použití u následujících pivních stylů: tmavá piva mnichovského typu, vícestupňová piva, černá piva, piva typu „Bockbier" a „Altbier"

Karamelový slad

Hlavní použití u následujících pivních stylů: tmavá piva mnichovského typu, vícestupňová piva, černá piva, piva typu „Bockbier" a „Altbier"