Slad

Prvotní surovinou na výrobu piva je slad, který vzniká ve sladovně naklíčením obilných zrn a jejich šetrným usušením za určité teploty v závislosti na druhu sladu. Obilniny dodávají škrob (čili cukry), které se později přeměňují na alkohol a oxid uhličitý. Základní obilninou je ječmen, používá však také pšenicekukuřice nebo rýže

Naše slady pochází z českých sladoven Soufflet, které jako jedny y posledních zachovávájí tradiční výrobu sladu a to na tzv. humnech, tedy vyrábí slad humnový. Tento druh slad se těší té nejvyšší kvalite. 

Slad nabízíme našrotováný, nebo případně celé zrno. 

unnamed (1)

Captura de pantalla 2020 07 29 a las 12.23.21
Výprodej
21,74 Kč bez DPH
25 Kč

Pšeničný slad dodává pivu charakteristickou chuť a obecně podporuje pěnivost, a proto se v malých dávkách může přidávat do piv z ječného sladu se špatnou stabilitou pěny....

Kód: 601
Captura de pantalla 2020 07 29 a las 12.06.48
Výprodej
26,09 Kč bez DPH
30 Kč

Standardní plzeňský slad je základní surovinou na výrobu piva. Jedná se o slad vyrobený z vybraných odrůd jarního ječmene. Slad je kvalitně rozluštěný a velmi rychle zcukřuje.

Kód: 599
Captura de pantalla 2020 07 29 a las 12.32.46
Výprodej
28,70 Kč bez DPH
33 Kč

Karamelový slad

Kód: 603
Captura de pantalla 2020 08 27 a las 10.45.39
Výprodej
32,17 Kč bez DPH
37 Kč

Hlavní použití u následujících pivních stylů: tmavá piva mnichovského typu, vícestupňová piva, černá piva, piva typu „Bockbier" a „Altbier"

Kód: 609
4 položek celkem