Neohodnoceno

WLP661 Pediococcus Damnosus

Skvěle se hodí při výrobě kyselých piv. Tento kmen bakterie cocci je známý pro svou okyselovací schoponost tím, že produkuje kyselinu mléčnou. Zároveň vytváři v pivu poměrně velké množství diacetylu a pracuje velmi pomalu. Z toho důvodu se doporučuje jeho využití smícháním s jinými kulturami. 

Skladem (5 ks)
Kód: 637
Značka: Whitelabs
245 Kč 213,04 Kč bez DPH
Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.1 kg
Doporučené datum spotřeby: 23.1.2021

Stupeň prokvašení: 0%

Sedimentace: nízká 

Alkoholová tolerance: střední až vysoká (8-12%)

-----------

Obecné pokyny pro práci s divokými kvasinkami a bakteriemi:

Primární kvašení: Doporučené dávkování je 10ml/l. Kvasí 18 - 30 dní v závislosti na kmenu.

Sekundární kvašení: Doporučené dávkování je 20ml/l. Pro řádné okyselení potřebuje nejméně tři měsíce. Pro lepší účinek a podporu růstu je vhodné okyselit rmut na 3,5 pH.

Kettlesouring a další rychlookyselovací metody: Doporučené dávkování je 20ml/l pro rychlé okyselení 48-72 hod. Čím větší dávka bakterií, tím bude rychlejší okyselení. Lactobacilus preferuje anaerobní prostředí. Doporučená teplota pro okyselení je (26-35°C)

Pro správný účinek je velmi důležité mít čistý nekontaminovaný rmut!
 
 

Firma Whitelabs pochází původem z Kalifornie a jedná se v současné době o jednu z největších firem na trhu pivovarských kvasinek. Jejich laboratoř vyrábí více než 100 kmenů kvasinek z celého světa a to vždy pouze v tekuté formě. Tímto způsobem zajišťujě cílovému zákazníkovi vždy tu nejlepší kvalitu.

white-labs