WLP661 Pediococcus Damnosus
Skvěle se hodí při výrobě kyselých piv. Tento kmen bakterie cocci je známý pro svou okyselovací schoponost tím, že produkuje kyselinu mléčnou. Zároveň vytváři v pivu poměrně velké množství diacetylu a pracuje velmi pomalu. Z toho důvodu se doporučuje jeho využití smícháním s jinými kulturami.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Doporučené datum spotřeby: | 23.1.2021 |
Stupeň prokvašení: 0%
Sedimentace: nízká
Alkoholová tolerance: střední až vysoká (8-12%)
-----------
Obecné pokyny pro práci s divokými kvasinkami a bakteriemi:
Primární kvašení: Doporučené dávkování je 10ml/l. Kvasí 18 - 30 dní v závislosti na kmenu.
Sekundární kvašení: Doporučené dávkování je 20ml/l. Pro řádné okyselení potřebuje nejméně tři měsíce. Pro lepší účinek a podporu růstu je vhodné okyselit rmut na 3,5 pH.
Kettlesouring a další rychlookyselovací metody: Doporučené dávkování je 20ml/l pro rychlé okyselení 48-72 hod. Čím větší dávka bakterií, tím bude rychlejší okyselení. Lactobacilus preferuje anaerobní prostředí. Doporučená teplota pro okyselení je (26-35°C)
Firma Whitelabs pochází původem z Kalifornie a jedná se v současné době o jednu z největších firem na trhu pivovarských kvasinek. Jejich laboratoř vyrábí více než 100 kmenů kvasinek z celého světa a to vždy pouze v tekuté formě. Tímto způsobem zajišťujě cílovému zákazníkovi vždy tu nejlepší kvalitu.