Neohodnoceno

WLP661 Pediococcus Damnosus

Skvěle se hodí při výrobě kyselých piv. Tento kmen bakterie cocci je známý pro svou okyselovací schoponost tím, že produkuje kyselinu mléčnou. Zároveň vytváři v pivu poměrně velké množství diacetylu a pracuje velmi pomalu. Z toho důvodu se doporučuje jeho využití smícháním s jinými kulturami. 

Skladem (3 ks)
Kód: 637
Značka: Whitelabs
245 Kč –80 % 50 Kč 43,48 Kč bez DPH
Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.1 kg
Doporučené datum spotřeby: 17.05.2022
WhatsApp Image 2020 03 25 at 16.28.11
245 Kč –80 %

Stupeň prokvašení: 0%

Sedimentace: nízká 

Alkoholová tolerance: střední až vysoká (8-12%)

-----------

Obecné pokyny pro práci s divokými kvasinkami a bakteriemi:

Primární kvašení: Doporučené dávkování je 10ml/l. Kvasí 18 - 30 dní v závislosti na kmenu.

Sekundární kvašení: Doporučené dávkování je 20ml/l. Pro řádné okyselení potřebuje nejméně tři měsíce. Pro lepší účinek a podporu růstu je vhodné okyselit rmut na 3,5 pH.

Kettlesouring a další rychlookyselovací metody: Doporučené dávkování je 20ml/l pro rychlé okyselení 48-72 hod. Čím větší dávka bakterií, tím bude rychlejší okyselení. Lactobacilus preferuje anaerobní prostředí. Doporučená teplota pro okyselení je (26-35°C)

Pro správný účinek je velmi důležité mít čistý nekontaminovaný rmut!
 
 

Firma Whitelabs pochází původem z Kalifornie a jedná se v současné době o jednu z největších firem na trhu pivovarských kvasinek. Jejich laboratoř vyrábí více než 100 kmenů kvasinek z celého světa a to vždy pouze v tekuté formě. Tímto způsobem zajišťujě cílovému zákazníkovi vždy tu nejlepší kvalitu.

white-labs

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení