WLP653 Brettanomyces Lambicus
Tyto kvasinky produkují v pivu velmi intezivní tóny typické pro Brettanomyces — zpocené koňské sedlo, kouř, koření. Jak již název napovídá, jedná se o kmen, který se nachází ve většíně piv belgických stylů jako Lambic, Vlámský červený ale, nebo Brown ale.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
? Doporučené datum spotřeby: | 17.05.2022 |
Stupeň prokvašení: 70-85%
Doporučená zákvasná teplota: 30°C
Sedimentace: nízká
Alkoholová tolerance: středněvysoká (8-12%)
Firma Whitelabs pochází původem z Kalifornie a jedná se v současné době o jednu z největších firem na trhu pivovarských kvasinek. Jejich laboratoř vyrábí více než 100 kmenů kvasinek z celého světa a to vždy pouze v tekuté formě. Tímto způsobem zajišťujě cílovému zákazníkovi vždy tu nejlepší kvalitu.